Reisroute voor Cambodja in twee weken

Ga je reizen door het mooie Cambodja? Dan begin je natuurlijk met het maken van een toffe reisroute! Om je op weg te helpen bij het samenstellen van een reisroute voor Cambodja geven we in dit artikel een aantal tips, een voorbeeldroute en wat korte informatie per bestemming zodat je zelf kan kiezen wat het beste past bij jouw reis. De meeste reizigers trekken ongeveer twee weken uit voor Cambodja. Daarmee heb je genoeg tijd om de schitterende tempels te bezoeken, de cultuur te proeven, het platteland te verkennen en natuurlijk voor het eilandhoppen.

Siem Reap

Ongeveer de helft van alle reizigers start hun reis door Cambodja in Siem Reap. De stad is goed bereikbaar vanuit Thailand met de bus maar je kan er ook op vliegen vanuit andere bestemmingen in Azië met bijvoorbeeld AirAsia. Siem Reap is een gezellige stad waar je je goed een paar dagen kan vermaken. Net buiten Siem Reap vind je de prachtige tempels van Angkor, de belangrijkste bezienswaardigheid van Cambodja. Wil je weten hoe je sommige van de mooiste tempels nog voor jezelf kan hebben zonder honderden toeristen? 

Phnom Penh

De hoofdstad van Cambodja is niet direct een hele leuk stad maar toch kan een bezoek aan Phnom Penh niet ontbreken op je reisroute. Cambodja kent een verschrikkelijk heftige geschiedenis en in Phnom Penh kan je hier meer over te weten komen. Bezoek bijvoorbeeld de oude martelgevangenis Tuol Sleng of de Killingfields voor een interessante audiotour die in het Nederlands beschikbaar is. Bij de riverside is altijd wel wat te beleven en in de avond kan je chillen bij een van de rooftop bars.

Kampot

Nog voor je naar de kust gaat om op de boot te springen naar een van de tropische eilanden, kom je langs het slaperige Kampot. Dit rustige stadje ligt aan de rivier en is een walhalla voor backpackers. Er zitten een paar gezellige hostels, je kan er suppen op de rivier en een brommer huren om de omgeving te verkennen. Maak bijvoorbeeld een tripje naar het vissersdopje Kep dat op een paar uur rijden ligt van Kampot.

Sihanoukville

Dit is de meest bekende kustplaats in Cambodja en tegelijkertijd een belangrijke havenstad. Persoonlijk vinden wij het niet zo’n leuke bestemming omdat je er veel prostitutie hebt en het er ook niet bijzonder mooi is. Toch hangt er wel een hele leuke sfeer bij een aantal hostels en er is elke dag wel ergens een tof feestje te vinden. Vanaf hier vertrekken zo’n 6x per dag boten naar de nabijgelegen eilanden.

Koh Rong & Koh Rong Samloem

De eilanden van Cambodja zijn te gek en mogen nooit ontbreken op je reisroute. De stranden zijn hagelwit, de zee is helderblauw en de sfeer is heerlijk. Koh Rong is het grootste eiland waar het meeste te doen is. Je kan in het drukke deel verblijven waar veel restaurants en bars te vinden zijn maar ook op een bijna onbewoond stukje strand. Mogelijkheden genoeg. Wil je wat meer rust dan is Koh Rong Samloen een aanrader. Je kan deze eilanden natuurlijk ook goed met elkaar combineren. 3x per dag vaart de speedferry in ongeveer 15 minuten op en neer tussen de eilanden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *