De ultieme reisroute voor Costa Rica

Ga je een reis maken door Costa Rica? Dan wil je vast wilde dieren spotten, de jungle in, ruige stranden bezoeken en lekker actief zijn. Costa Rica heeft ontzettend veel mooie plekken en een logische reisroute samenstellen kan daardoor nog best lastig zijn. Want welke nationale parken zijn nou het mooist en welke strandbestemmingen zijn het leukst? Wij zijn meerdere keren in Costa Rica geweest en hebben met deze ervaringen de ultieme reisroute voor Costa Rica gecreëerd. Hiermee zie je de mooiste plekken en ervaar je dat typische pura vida gevoel waar Costa Rica bekend om staat. Hangbruggen, vulkanen, jungle, watervallen, stranden, wilde dieren, beachclubs en hotsprings, met deze reisroute zie je het allemaal!

Vervoer voor deze reisroute in Costa Rica

Costa Rica is zo’n typisch land waar de meeste reizigers een huurauto hebben. Hiermee heb je alle vrijheid en kan je gaan en staan waar je wil. Hoewel het geen must is, is het wel behoorlijk handig in Costa Rica. Wil je low budget reizen dan is het openbaar vervoer je beste vriend. Het enige probleem met de bussen in Costa Rica is dat je vaak via San José moet reizen en dat is in veel gevallen een stukje om. Er zijn ook shuttlebussen speciaal voor toeristen maar daarvoor betaal je vaak nog meer dan wanneer je een auto zou nemen. Wat ons betreft is een huurauto de beste en leukste optie want een roadtrip door Costa Rica maken is te gek.

Hoeveel weken heb je nodig voor deze reisroute?

Deze reisroute neemt je mee langs de mooiste plekken in Costa Rica. Het is volgens ons de ideale combinatie van nationale parken, strand en leuke dorpjes. Voor de hele route heb je een kleine drie weken nodig. Heb je minder lang de tijd dan moet je waarschijnlijk één of meerdere bestemmingen overslaan. We hebben over alle bestemmingen op deze route een artikel met tips geschreven waardoor je een goed beeld van iedere bestemming krijgt. In deze artikelen lees je praktische tips, wat er te doen is, waar je lekker kan eten en tips voor unieke accommodaties.

San José

San José is de hoofdstad van Costa Rica en waarschijnlijk het startpunt van je reis wanneer je niet vanuit Panama of Nicaragua komt. Helaas is San José geen leuke stad en ons advies is dan ook om er niet te lang te blijven hangen. Natuurlijk wil je na je vlucht wel even bijkomen van de reis en in dat geval is Selina Jose de ideale plek hiervoor. Ze hebben schitterende luxe tweepersoonskamers maar ook een fijne slaapzaal en eenvoudigere tweepersoonskamers. Vooral het design en de sfeer zijn ontzettend tof! Er zijn gezellige plekjes waar je makkelijk andere reizigers kan ontmoeten en soms is er live muziek. Of je nu reist met een klein budget of liever wat meer luxe hebt, ze hebben hier voor iedere reiziger een passende kamer.

La Fortuna & Arenal vulkaan

In La Fortuna start je reis meteen goed. Hier vind je de beroemde vulkaan Arenal, heerlijke hotsprings en de mooiste hangbruggen in de jungle van Costa Rica. La Fotuna ligt letterlijk naast de vulkaan en dat zorgt voor de meest briljante uitzichten. Je kan er mooie wandelingen maken in het nationale park, een 70 meter hoge waterval bezoeken, ontspannen in de hotsprings midden in de natuur en nog veel meer.

Monteverde

Via een slingerende weg door de bergen gaat de reis verder naar Monteverde. Hier vind je een nevelwoud en je kan er vele outdoor activiteiten ondernemen waarvan het ziplinen misschien wel de meest indrukwekkende is. Je vliegt met een snelheid tot wel 70 km per uur over de toppen van de jungle en dwars door de wolken op een hoogte van soms wel meer dan 100 meter. 

Santa Teresa

Na een paar dagen lekker actief te zijn geweest is het tijd om een fijne strandbestemming te bezoeken. Santa Teresa is een heerlijke bestemming door de relaxte vibe, waanzinnige stranden en leuke hotspots. Het ligt verstopt in het zuiden van Nicoya. Dit schiereiland is uniek doordat het een zogenaamde Blue Zone is. Dit zijn zeldzaam regio’s waar de mensen opvallend veel gezonder en vooral langer leven dan op andere plekken ter wereld. Santa Teresa is perfect om lekker een paar dagen te ontspannen. Het is populair aan het worden maar nog niet ontdekt door het massatoerisme. Grote hotels en stoplichten zul je hier dus nog niet vinden en het leven gaat er een tikkeltje langzamer dan in de rest van Costa Rica. 

Manuel Antonio

Dit is net even een andere nationaal park dan de rest omdat je hier niet alleen komt om te wandelen maar juist ook voor de ontspanning. In Manuel Antonio National Park vind je namelijk één van de mooiere stranden van Costa Rica. Dat in combinatie met alle dieren die je hier kan spotten maakt dit een plek waar je je makkelijk een hele dag kan vermaken. 

Uvita

Uvita is een slaperig kustdorpje met een aantal bijzondere bezienswaardigheden in de omgeving. Zo kan je vanaf hier een ontzettend mooie waterval bezoeken, de zee op om walvissen en dolfijnen te spotten en het Marino Ballena National Park bezoeken. Hier vormt een rots- en zandformatie precies de vorm van een walvisstaart. Deze walvisstaart ontstaat wanneer het eb is en de zee zich terugtrekt maar tijdens vloed is er bijna niets van te zien. 

Puerto Viejo

Waarschijnlijk wil je jouw reis afsluiten op een relaxte strandbestemming en Puerto Viejo is daarvoor perfect. Dit is één van onze favoriete plekken in Costa Rica. Hier vind je paradijselijke stranden die je op je gemak kan verkennen door een dagje een fiets te huren. Het is een typisch laid back stadje aan de Caribische kust. 20 km van Puerto Viejo ligt het Cahuita National Park. Dit park is een stuk minder druk bezocht dan de meeste parken in Costa Rica maar zeker niet minder mooi. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *