10 Redenen waarom je naar Pai MOET

Pai, dé hippie-stad in het bergachtige noorden van Thailand, is de laatste jaren een vaste prik geworden voor de backpacker. De relaxte sfeer die er hangt ervaar je nergens anders en voordat je het weet blijf je er zo een week hangen. Naast het relaxen, chillen en nog meer relaxen hebben wij 10 dingen voor je op een rijtje gezet die je er kunt doen!

1. Pai Canyon

Op slechts paar kilometer buiten het centrum van Pai ligt de spectaculaire Pai Canyon. Je kunt er lopen over smalle paadjes langs diepe afgronden terwijl je een prachtig uitzicht hebt over de Pai vallei. Bezoek de canyon tijdens de zonsondergang voor de mooiste plaatjes. 

2. Ontdek de omgeving per scooter

Huur een scooter, geniet van de vrijheid en ontdek de omgeving van Pai! Binnen no-time tuf je het centrum uit en begeef je je tussen de groene rijstvelden. Er zijn verschillende mooie routes, maar de allermooiste is de weg van Pai (Road 1095) naar Hong Song geweldige uitzichtpunten, leuke bochtjes en goed onderhouden wegen. Je hebt vele goede scooterverhuurders in de zijstraten van de Pai Walking Street. Bespaar niet op een goede scooter!

3. Chillen bij Fluid Swimming Pool

De hele dag chillen? Ga naar Fluid’s Swimming Pool net buiten het centrum van Pai – op de weg naar de witte Boeddha. Goede muziek, fijne sfeer, een grasveldje, een matje, een zwembad en goed eten; dit zijn de ingrediënten voor een dagje chillen in Pai. Het zwembad is geopend van 09:00 tot 18:00 uur.

4. Pak een Jungle Jacuzzi

Vroeg in de ochtend – als het nog niet zo warm is – rijd je naar de Sai Ngam Hotsprings op een half uurtje van Pai. Zeker als je er echt vroeg bent, is het magisch. Je bent er helemaal alleen en de damp die van het water afkomt is erg mooi. Naast de Sai Ngam Hot Springs zijn er nog een aantal andere warmwaterbronnen in Pai te vinden.

5. Kopje thee met uitzicht

Pai barst van de fraaie uitzichtpunten. Toch hebben we een favoriet en dat is het Ban Santichon Viewpoint (Yun Lai Viewpoint). Dit viewpoint – met uitzicht over de Pai vallei – ligt aan de top van het Chinese dorpje op tien minuten rijden van het centrum van Pai. Als je de weg omhoog hebt getrotseerd kun je even op adem komen en genieten van een vers kopje thee. Vooral spectaculair tijdens de zonsopkomst in de maanden november t/m januari vanwege de mist.

6. Pai Walking Street

Elke avond wordt het centrum van Pai omgetoverd tot een gezellige, kleurrijke Walking Street. Je scoort een snelle Thaise maaltijd, een westerse hap of originele souvenirtjes die je nergens anders in Thailand zult vinden.

7. Relaxen met een drankje in je hand

Ondanks dat Pai niet heel groot is, heeft het een uniek nachtleven. Er zijn geen grote discotheken maar allemaal leuke barretjes. Bij de ene bar kun je poolen, een barretje verderop spelen ze live muziek en aan de overkant zitten ze gezellig rondom een kampvuur. Een leuke bar in het centrum van Pai is nooit ver weg!

8. Bezoek de Lod Cave!

Bij een bezoek aan Pai hoort een bezoekje aan de Lod Cave. Een toffe grot op een goed uur rijden van het centrum van Pai. En daar begint het spektakel al; want de weg er naartoe is al onvergetelijk, met vele mooie uitkijkpunten. Eenmaal aangekomen kun je een gids huren en ga je per bamboevlot de grot in.

9. Watervallen van Pai

Pai is gezegend met een aantal leuke watervallen. Ideaal voor een frisse duik tijdens een warme dag. Wij hebben alle watervallen in Pai bezocht en vonden de geheime waterval van Pai de mooiste; de Hua Chang waterval. Maar ook de andere zijn zeker de moeite waard. Zwembroek mee dus!

10. Pai Bamboo Bridge

Een 850 meter lange bamboe brug dwars door de rijstvelden die leidt naar een klein tempeltje. Hier ga je naartoe voor het uitzicht en de sfeer. De mooiste periode om deze brug (ookwel de Boon Ko Ku So Bridge genaamd) te bezoeken, is tijdens het regenseizoen – juni tot en met oktober. Dan zijn de rijstvelden van Pai is volle glorie te ervaren.

Geen reacties

  1. Je reactie is in afwachting van moderatie.

    BTC may be the latest or last chance to get rich in this era. It will reach $200000 next year or the next year.

    Think about only $2 a few years ago. Come to the world’s largest and safest virtual currency exchange to reduce the handling fee. Don’t miss the most important opportunity in life

    https://hi.switchy.io/5dyf

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *